Gallipoli

Tisdagen 27 Mars

Solig och skön morgon, en ganska snabb avmarsch. Åker kustvägen mot hälen på Italien.

VI passerar över en hög lång bro i bukten vid staden Taranto. Det verkar var en stor hamnstad och vi ser ett antal av Italiens marinfartyg där. Det också ett antal odlingar i vattnet där. Vet inte vad men man kan väl gissa på musslor eller ostron. När vi skriver om odlingar så fick Anders bassning av Amelie angående gårdagens text. Odlingarna efter vägen igår är aprikoser inte persikor.

Skön tur ner genom en fattig sliten del av Italien. Navigatorn skickar in oss i alla små byar på de mest trånga gator så det är stundtals spännande om vi ska komma igenom.

Här nere finns många gamla olivlundar och våren har kommit ordentligt med vårblomster på marken.

Vid ettiden kommer vi fram till Gallipoli däe vi har hittat en helårsöppen ställplats nere vid havet, Agricamper Torre Sabea. Den ligger jättefint till med mataffär alldeles intill och med all service som vatten, el, dusch och tvättmaskiner. Alla platser ligger inne bland träden och man står på gräs. När vi kommer dit finns det ungefär 10 andra bilar där. I en av husbilarna finns ett par från Göteborg som är på väg till Sicilien. För övrigt verkar det vara tyskar och österrikare. Här blir vi nog ett par dagar för att tvätta och fixa. Sitter i solen hela eftermiddagen och läser. Äntligen har det blivit sådant väder att det är skönt sitta ute.