Askonsdag i Gallipoli

Onsdagen 28 Mars

Soligt och skönt. Efter frukost sätter vi igång med påskstädning av bilen, tvätt av kläder, nya sängkläder och slutligen en ordentlig påsktvätt av oss själva i de härliga duscharna som finns här på campingen. Nu känner vi oss klara för att inte fira påsk. Det är låg nivå härnere på påskfirandet, verkar mest vara att ge barnen påskgodis, ingen ledighet eller speciellt firande. Trodde det var precis tvärtom med en massa religiösa ritualer. Men vi har kanske missförstått informationen vi fått från förbipasserande, vår italienska är ju inte den bästa. 

Entreén är pampig med alla kaktusar på ena sidan av vägen och Joniska havet på den andra. Vädret fantastiskt och livet känns skönt.

När alla måsten är gjorda promenerar vi de 100 metrarna till Supermercadon Familla och inhandlar en massa gott. På eftermiddagen blir det crabsticks och ett lokalt vitt vin som inmundigas i solen. Sedan blir det en spännande match i Rummy. Vi ligger i hårdträning inför Rummycupen i Skärhamn i Pingst, har hört att träningen är i full gång även där. Ser fram mot den utmaningen.

Framåt kvällen kyler det på och vi flyttar in. Vi mumsar i oss lite Bresola, proschuitto, Salami, oliver och Parmesan nedsköljt med ett gott lokalt vin. Det kan inte gärna bli bättre, tänker man sedan på priset så kostade salamin och Proshuitton ungefär 150 kr /kg och Bresolan 288 kr/kg så då kan man ju trycka i sig lite utan att bli ruinerad, vinet 35 kr och brödet 3 kr. Nu köpte vi för säkerhets skull så det räcker till i morgon också. Det gäller att hålla svältdöden borta, risken är ju kanske inte så överhängande men ändå.