”Hålfoten”

Måndagen 26 Mars

På morgonen lite växlande molnighet men när vi var klara att köra iväg så började det att regna. Temperaturen är bara 10 grader så det är inte så jätteskönt ute.

VI tar E45 norrut, den går från Syracusa i söder via Norge till Karesuando i norr Så det känns nästan som att vi är hemma.

I början är det ett bergslandskap men senare övergår det i en platt jordbruksbygd. Överallt odlas det allehanda olika saker. Nedan tror vi är persikoblomning.

Det blir en lång dag i regnet och efter ett par timmar svänger vi österut och följer kusten till Ioniska havet. VI stannar till i Trebisacce där det ska finnas en helårsöppen ställplats. När vi letat oss fram dit är det bara en stor oklippt gräsplan nere vid havet: Det var inte riktigt vad vi tänkt oss. För det hade vari fint stå precis nere vid vattnet. Men vi vill ha el till värmen och lite bevakning för säkerheten.

Stannar till vid en vägkrog och intar spagetti med vitlök och chili. Detta är troligen den starkaste mat Anders ätit. Men det var gott även om det sved i gommen. Avslutar måltiden med en chokladglass med chokladfondant inuti.

I Massafra hittar vi en ställplats. Tyvärr backar Anders på ett träd när han ska parkera så att kofångaren bak blir skadad. Kvällen ägnas åt att deklarera och sköta administrationen med allt vad därtill hör.