Bouleturnering

På grund av tekniska problem blev inget publicerat igår

Söndagen 25 Februari

Gråmulen kall morgon, ingen värme i bilen idag heller. Snabb frukost och sedan går vi runt och tar adjö av alla våra nyfunna vänner. VI hade anmält oss till en guidad tur runt staden men vi hoppar över den och åker iväg för att få upp lite värme i kropparna och i bilen.

Vi åker E15 nordost upp till Alicante. På den första ställplatsen är det fullt och det gäller även på den andra, men där är de så snälla att vi får parkera precis utanför receptionen eftersom vi bara ska stå en natt. Här får vi både el och en bra WIFI uppkoppling. Amelie passar på att köra en tvättmaskin eftersom en av gästerna igår slagit omkull sitt vinglas och allt vinet hamnat på Amelie. Eftermiddagen tillbringas i solen betraktandes tvätten som torkar ( lite läsning också).

 

 

Lördagen 24 Februari

Friskt och sunt väder 1 grad ute och 5 grader inne och endast iskallt vatten till morgonhygienen eftersom värmaren endast går på el och det har vi ingen här. Samling klockan 1000 för genomgång av dagens program och regler för spelen. Det visar sig att den enda regel som finns är att det inte finns någon regel och att vem som vinner får laget själv bestämma.

Kommunens representanter dyker upp och välkomnar oss. De får en genomgång av svenskt midsommarfirande och erhåller motsvarande varor och drycker. Sill, snaps, hård bröd och Kalles kaviar samt en lite film som visar hur man firar midsommar i Sverige.

Sedan vidtar Boulespelandet. Det tar ju en stund när vi indelade i tjugo lag ska spela våra matcher. Göra upp vem som är vinnare. Något lag valde bestämma vinnare och sätta sig och dricka öl istället för att spela. I Amelies och Anders lag blev det dock lång match med tuffa spel där måttbandet fick avgöra nästan varje omgång. Riktigt kul att spela i värmen. Tyvärr blev vi avbrutna av en spanskpojke på  cykel som kom och försökte ta kloten. Han stoppades förstås men hans far så mest förundrad över vad som skedde och han ingrep inte.

Tillslut är tjugo delvinnare utsedda som går vidare i olika finalgrenar. Den första är siffer kubb. Ett spel där man ska få 50 poäng, varje pinne har ett värde på sig från 1 till 12. Slår man ner en pinne får man värdet på den pinnen. Om man däremot slår ner fler pinnar får man lika många poäng som antalet nerslagna pinnar. Missar man tre gånger så är man ute. Kul att sitta och titta på.

 De tre bästa i det spelet gör upp i en avgörande tävling i prickskytte med blåsrör.

Spelen är avgjorda vid 16 tiden och då får vi lite paus i väntan på kvällens restaurangbesök. Jättestora köttbitar och fritt med vin och det kostar 300 kr per par. Jättetrevligt

Kvällen avslutas hemma hos Lars-Åke och Birgitta inmundigandes Whisky ivrigt samtalandes.