Husbilsträff

Fredagen 23 Februari

Klar men kall morgon, ute 7 grader när Amelie går upp inne är det 10 grader uppe vid taket så antagligen 7 grader även inne i bilen. Elen ska sättas på klockan nio har föreståndaren sagt så vi äter frukost och ser fram mot att få lite el och kunna få igång värmen och framför allt varmvattnet. Men inget händer så vid halv elva har vi tömt och fyllt så då ger Anders föreståndaren en 10 EUR och en kommentar om att elen inte fungerar och mer får han inte.

Så åker vi iväg A7 österut.

På vår vänstersida har vi bergen på högersidan Medelhavet i fjärran ser vi Sierra Nevada. Ganska tråkigt landskap att åka igenom.

Överallt är det tomatodlingar och de är inpackade under plast så det enda vi ser är stora plastschabrak. Otroligt otrevligt att resa i men antagligen optimalt för bönderna här som kan få fler skördar varje år.

Vi stoppar till strax för Almeria och köper lite värmeljus på Carrefour så kan vi ju i alla fall få lite hjälp att hålla upp värmen i bilen.Det verkar svårt få tag på lampolja till våra lampor. Senare svänger vi norrut och in i naturreservatet Sierra Nevada. De högsta bergen har vi redan passerat och nu blir naturen mer och mer ökenlik.

Vi kommer till Huércal-Overa klockan 1345 dvs 15 minuter före utsatt tid för inkörning. Då visar det sig att vi är nästan sist det saknas endast 4 bilar. Totalt kommer 54 bilar dit.

Klockan 1600 samlas alla för information om programmet och vad som gäller. Det viktigaste är den gemensamma middagen. 100 personer ställer upp sina bord och dukar upp, äter, skålar och har det trevligt.

Efter maten och stärkta av lite dryck blir det lite dans.

Björn den norske DJn tar över och driver dansen under kvällen. Amelie och Anders dansar med Birgitta och Lars-åke till melodin ” jag hade en gång en båt” mycket passande till ex kryssarklubbare.

Klockan 2200 stoppar musiken antagligen för att inte störa omkringboende.