Ytterligare en hård dag på kontoret

 

Måndagen 16 oktober

Frukost och sedan iväg till en tömningsstation för att tömma tankarna. Varm skön morgon men lite soldis. Väderprognosen utlovar 24 grader. Vi åker söderut på små kustvägar.

VI stannar till på en supermarche i Boulogne-sur-Mer. Amelie blir alldeles till sig över matutbudet och priserna, speciellt vid frukt och grönsaks avdelningarna

Efter att ha fyllt på förråden åker vi vidare söderut. Vägen går en lång sträcka genom ett naturreservat. Kusten heter Cote Opale och är en 140 km lång sandstrands sträcka.

Precis före Le Touquet ligger en liten by som heter Etaples, där finns en härlig fiskrestaurang som vi besökt vid tidigare resor i Frankrike. Så vi kan naturligtvis inte låta bli att stanna där för lunch på terrassen med utsikt över småbåtshamnen och fiskhandlarstånden.


Vi börjar med ostron till förrätt följt av Moules marinieres med pommes frites som varmrätt.

Ytterligare en hård dag på kontoret.

Trots det hårda arbetet stiger humöret högst väsentligt och vi fortsätter söderut. I Berck stannar vi till för att  tanka men också för att åka in till en verkstad vi tidigare nyttjat. Diskbänkskranen sitter löst och vi behöver hjälp att skruva fast den. Tyvärr har de stängt så vi får leta efter annan verkstad.

Framåt eftermiddagen letar vi oss in till Camping La Chapelle. En liten mycket välordnad camping högst uppe på en kulle med utsikt över byn Ault och havet. Incheckningen är otroligt långsam och komplicerad. Förutom de vanliga uppgifterna måste vi skrivas in med namn och nummer. Bokföringen ska göras och olika kvitton etc ska skrivas. Allt för att vi ska betala 11 EUR.  VI verkar vara så gott som de enda där. Alla husvagnar och stugor ser tillbommade ut. På kvällen blir det ankleverpate och baguette.