Genom Le Havre mot WWII

Onsdagen 18 Oktober

Grå morgon regnskurar av och till. Efter frukost sätter morgonprocedurerena igång, dvs tömma olika tankar och sopor etc. Denna plats är ett föredöme här finns flera sopstationer med sopsortering, tömning av både grå och svart vatten, allt kostnadsfritt. När detta är fixat åker vi söderut till Le Havre. Le Havre blev mycket förstört under andra världskriget. En belgiskarkitekt har ritat det nya moderna  Le Havre. Vi åker runt lite planlöst och tittar på staden. Vi var här i september förra och då såg vi bla annat den nya kyrkan som staden är känd för. Den har ett torn som är 107 m högt och har 13000 glasprismor som lyser upp kyrkan. Färden går vidare över Pont Seine en helt fantastisk brokonstruktion 2500 m lång över Seine.

Direkt efter bron svänger vi av från den stora vägen och åker efter kusten västerut. Vi åker på slingande väg genom små kustbyar. Tills vi kommer fram till  en liten by som heterMerreville. Där hittar vi en ställpats för 6 bilar. Ställplatsen har helt omgärdad av sanddyner och buskar som låser sanden. Ställplatsen är gratis och där finns service med tömning av grå och svartvatten samt sopor. Det enda som kostar är dricksvattnet.

VI tar en promenad upp över dynerna tills vi får lite utsikt över havet.

Lugn skön kväll. Det kommer och åker lite olika bilar under eftermiddagen och kvällen. Middag till förrätt blir det endivesallad med Roquefortost och varmrätt fläskkotlett med en god sallad till.