Västkusten fisk och skaldjur

Lördagen 8 Juni

Gråmulen morgon, under frukosten börjar det regna. Melodikrysset löstes av Anneli och Amelie och därefter for vi iväg mot Anders och Johans favoritaffär Biltema.

Det blir ett ganska snabbt stopp eftersom bägge herrarna vet precis vad de ska köpa och behöver inte gå runt och klämma på alla varor.


Från Uddevalla åker vi ut över Orust, Henån, Ellös etc så 08 ttorna får se västkusten och alla nedlagda varv. Siktar in oss på Lyrön. När vi kommer till färjeläget håller de på att lasta ombord bilar. Det ser ut att vara fullt så vi får vänta men skepparn klättrar ner och stuvar om på färjan så vi får plats. Vägen på Lyrön är extremt smal ock krokig och vid alla möten måste man stanna och ta det försiktigt förbi varandra. Tillslut kommer vi fram till en plats där man uppmanas parkera men eftersom Anders är handikappad åker vi ner till krogen och efter lite fix så kan vi parkera där. Krogen heter Bryggvingen och hänger över en brygga. Förutom restaurant så har de fiskbutik och fiskebåt så de kontrollerar hela kedjan, plats

Anneli, Amelie och Johan beställer dagens lunch, stekt havskatt med Sandefjords sås och Anders slår till på en Fish and Chips med en god hemlagad remouladsås.

Lunchen är sanslöst god och dessutom till ett helt överkomligt pris.

När maten är inmundigad och notan betald rullar vi iväg mot färjan. När vi kommer till färjeläget ligger färjan och väntar på oss och skepparn vinkar glatt när vi kör ombord. Åt det här hållet är det gott om plats, det var endast tre bilar.

När vi kommit tillbaka till Nordviks berg tar vi lite time out och vilar en stund. Alla på olika sätt, Anders sover Amelie löser soduko och Johan och Anneli vilar på sängen.

Halvsex blir det bubbel och senare ”plågar” vi i oss resterna från gårdagen, räkor och havskräftor på mörkt bröd, nersköljt med vitt vin.

Därefter vidtar ett långt samkväm med dryck och livlig diskussion angående alla livets stora frågor såsom vad ska vi äta imorgon eller när ska vi gå på teatern och vad ska vi i så fall se. Sammanfattningsvis en mycket trevlig kväll där flera stora världsproblem löstes. Tyvärr fördes inga anteckningar så därför kommer lösningarna på problemen fortfarande vara okända.