Mot Tjörn

Fredagen 7 Juni

Vaknar av ett envetet surrande. Trots att ställplatsen är full och delvis också parkeringen bakom anser uppenbarligen någon att man måste ansa gräset med en trimmer. Arbetet som väcker de flesta pågår från 0730 till 0930. När alla är vakna och sitter och stirrar på arbetarna så slutar dem, då har dom väl uppfyllt sitt mål  att väcka oss allihop.  Morgonen är varm och skön och det är första gången i år som vi kan sitta ute och äta frukost så det är synd vi blir störda.  Eftersom vädret är skönt inte för varmt så passar vi på att städa av bilen lite innan vi ger oss av.

Vi åker först ner till Jönköping där vi tankar, ovanligt billigt, 15,39 kr/liter diesel.  och sedan upp till Falköping och vidare till Vara där det blir ett litet matuppehåll hos Majsans gatukök. Varsin tunnbrödsrulle, tyvärr så är nog personalen bättre på kebab för de verkar inte förstå att en tunnbrödsrulle ska stängas till i botten och inte endast rullas ihop. Resultatet blir annars gärna att allt rinner ut i botten. Hursom svältdöden är avvärjd. Färden går vidare bort till Trollhättan och sedan till Skärhamn och familjen Björling. Vi kommer fram vid halvfyratiden och möts av Anneli och Johan. Sätter oss på terrassen och dricker Aperol och Prosecco drinkar. Bilen ställer vi på grannens garageuppfart och en andra granne lånar ut elström så vi är ordentligt försörjda.

Lite senare blir det skaldjursfrossa, krabba, räkor med morrhår och havskräftor. Som alltid hos Björlings så är det mer än överflöd så det kommer räcka även till imorgon.

Temperaturen sjunker och mörkret lägger sig och då flyttar vi in för att sitta och njuta av skymningen under muntert samspråk. Tidigt tapto, enligt Anders, antagligen sent enligt övriga. Sammantaget en riktigt härlig sommardag.