Utflykt i oväder

Torsdagen 23 September

Grå morgon och regnskurar och en kraftig byig vind. SMHI har varnat för vindbyar upp till 28 m/s så idag får vi hålla i mössorna. Äter frukost och fixar till alla morgonrutiner på denna välordnade ställplats. Därefter rullar vi iväg mot Trelleborg. Åker kustvägen.

Stannar till vid ICA Maxi i Trelleborg och handlar mat. De har en 20 meter lång delikatessdisk med allahanda godsaker till bra priser. Amelie inhandlar fyra danska smörrebröd till samma pris som vi köper en för på  Två små svin i Trosa. När maten är inhandlad och vi kommer fram till utfarten ser Anders att ST1 macken har ett lågt pris på diesel, 60 öre billigare per liter än riktpriset. Nu är 17, 47  i och för sig högt men relativt sett så är det ok. Tankar där och ber sedan killarna på macken sätta i nya huvudstrålkastarlampor, så nu känns det bra också.

Åker kustvägen nr 9 ner till Smygehuk Sveriges sydligaste punkt. Det är väl så långt söderut vi kommer i år på grund av pandemin.

I Smygehuk inhandlar Amelie en rökt makrill. Den var så nyrökt så den var fortfarande varm.

Åker vidare mot Ystad. Vi stannar efter en liten stund strax efter Smygehuk på en parkering med utsikt över det stormpiskade havet. Amelie fixar till ett par makrillsmörgåsar som vi äter samtidigt som vi njuter av utsikten och att vi slipper gå ut för att få något att äta. När lunchen är klar fortsätter vi efter kustvägen och när vi kommer till Abbekås svänger vi in och ser hur ” Krullan” bor nu när hon lämnat Stockholm. Inte illa. Fortsätter till Lödderup och tittar på en av Amelies gamla chefers sommarställe. En stor pampig villa inne i byn. Därefter svänger vi förbi Karl Fredriks på Eklaholm känt från TV. Ser trångt och knöligt ut så vi åker förbi och åker istället ner till Sandhammarens fyr, som lite ovanligt för en fyr står ett par hundra meter upp från stranden. Troligen för att byggas på bättre grund än sanddynerna nere vid stranden.

 Vi åker ner till stranden och ser på havet och hur sjön bryter in mot stranden.

Det blåser riktig kraftigt och det är kallt och ruggigt i vinden så det blir en kort sejour utomhus. Tacksamma för att vi har husbilen och inte ska tälta eller sitta ute i en segelbåt och frysa.

Åter i bilen så åker vi till Kåseberga och ställer oss på deras fina ställplats. Den ligger lite läad av träd så det blir lite lugnare och pengarna går till Ale IF.

Vid sextiden dukar Amelie upp Smörrebröden, räka och rostbiff. Verkligen jättegott.

Under middagen kommer vindbyar som är så kraftiga så hela bilen gungar ordentligt. Så vi skojar om att det känns som att bilen ska välta. Har parabolen uppe ett par timmar men sedan tar vi ner den eftersom vi är rädda den ska brytas loss från taket.