Falsterbo kanal

Onsdagen 22 September

Lätt grå morgon men det syns på himlen det finns potential att klarna upp. Vi bestämmer oss för att stanna kvar r nere vid Falsterbo kanal. Vi står jättefint med havsutsikt och allt. I går kväll när vi kom såg vi ju inte hur det såg ut. Efter frukost skyndar Anders iväg och betalar för två dygn. Det klarnar upp och fram emot lunch är det klarblå himmel och nästan ingen vind alls. I solen är det mycket behagligt. Det gäller att passa på och njuta idag för prognosen lovar regn och stormvindar imorgon.

Precis bakom oss ligger sjöfartsverkets bojverkstad så tyvärr så är det inte riktigt tyst under arbetsdagen, men det är ju viktigt att underhålla bojar och sjömärken.

Bojarna de jobbar med är flera meter långa/höga och mycket otympliga på land.

Vi promenerar ut till och efter Falsterbo kanalen inser vilka fördelar den ger mindre tonnage att snabbt och enkelt komma från Kattegatt till Östersjön.

Eftermiddagen spenderar vi läsandes och beundrandes alla husbilar som kommer ner och ställer sig bredvid oss med vad vi tror är fågelskådare. Det är tyskar och svenskar och de spenderar timmar stirrandes i sina kikare ut över vattnet. Vi passar istället på att utnyttja duscharna i servicehuset.

De sitter ute och stirrar tills solen går ner vi sitter inne och mumsar ost och vin istället.