Tyskland

S

 

Det är konstigt vi har farit runt Europa och hela tiden haft 4G täckning och kunnat kommunicera med omvärlden när datamängden räckt till. Så kommer vi till det utvecklade landet Tyskland och då fungerar inte 4G och man kan inte betala med kreditkort, Nu står vi i en dal vid Rothenburg där man väl inte trodde vi skulle ha täckning men för ögonblicket går det. Så här kommer det senaste.

Söndagen 29 April

Solig morgon, el strömmen betalas med mynt och den har räckt hela natten till värme och snarkapparat, Anders slår på varmvattenberedaren på morgonen och den tuffar på trots att elmätaren i skåpet säger att strömmen är slut. Men det är ju OK så vi får varmvatten

 

Tar en lugn förmiddag och njuter. Vid tolvtiden rullar vi ner till Garmisch. Här finns fantastiskt vackra hus.

Åker ner till Olympiastadion och den berömda backhoppningsbacken. Det är hopplöst att parkera så Amelie går och fotograferar medan Anders bevakar bilen nere i parkeringsröran.

Nere i stan ser vi en riktig ”joddlare”

Vi åker Romantische Strasse som är en rekommenderad turistväg genom Bayern. Den leder in i en massa små städer och passerar olika sevärdheter som slott och kyrkor. Det finns många fina värdshus efter vägen. Vi stannar till på ett värdshus uppe i Bayern och äter varsin wienerschnitzel med pompe och en jättegod sallad.

Det är imponerande hur snabbt landskapet ändras från bergslandskap till en vacker landsbygd. När vi kommer in i Landsberg ser vi den vackra kyrkan. Stora delar ner i kupolen är glas så det måste vara ett fantastiskt ljus inne i kyrkan.

Landsbergs är en gammal stad med vackra gamla delar.

VI letar oss ut till en ställplats i Wertingen strax norr om Augsburg. Här finns 12 platser och nödig service. Man betalar genom att lägga pengarna i i kuvert där man anger när man kom och vilken service man vill ha el tex.

Sitter och läser på eftermiddagen när det plötsligt börjar regna från en till synes blå himmel. Nu börjar vi få igång satelitparabolen vilket är tur eftersom på ställplatsen finns det inte vare sig Wifi eller 4G täckning så vi kan inte nå internet.

 

Måndagen 30 April

Det har regnat lite under natten och det är en grå morgon. Efter frukost lättar det upp och när vi ger oss iväg så är det klart men inte så varmt.

Vi åker Romantische Strasse i snirklar genom olika byar. Det pågår ett antal vägarbeten så det blir en del omvägar. Det första vi passerar är Donau.

Det är många fina slott utefter vägen, nedan Harburg Schloss.

Mycket fina vyer efter vägen.

Vi letar oss upp till Rothenburg där vi först åker till P platserna men det finns ingen med ström så vi ställer oss på Camping Idyll strax utanför Rothenburg.