Tumbo

Lördagen 15 Juni

Växlande molnighet, lyssnar och ser Marcus Oscarsson på TV ge ytterligare en analys av vem som vann EU valet och vilka som förlorade. Börjar tröttna på att alla måste först prognostisera valet och sedan analysera detsamma i all evighet. Vi ska ha val 26 september 2026 så låt oss vänta med prognoserna ett litet tag. Världen kan ha gått under till dess med tanke på hur säkerhetssituationen i världen ser ut nu. Lite förvånad över mina tyska grannar, igår kväll när de kom ut för att röka efter fotbollsmatchen såg de inte alls glada ut. Konstigt.

Blir alltid förundrad över hur tyskarnas hittar allting, till att börja med den här undanskymda ställplatsen och sedan i morse visste de var man kunde duscha. På de svenska ställplatssiterna står det att dusch inte finns. När jag letade runt på plats så hittade jag bara toalett och den hade endast kallvatten. Men tyskarna försvann parvis på förmiddagen och kom tillbaka en halvtimme senare blöta i håret och med blöta handdukar.

Åker och ställer mig på Tumbo husvagnars gratis ställplats. Här finns vatten, tömning och gratis el. Det finns 20 platser, när jag kommer vid halvtvå är det halvbesatt men vid sex så är det ganska fullt. Senare på kvällen är det överfullt. Riktigt knökfullt. Som tur är platserna stora så det går packa ihop sig lite mer än vad som är avsett.

Gör lite daglig tillsyn och fyller på olja och spolarvätska. Sedan fram med stol och bord och en bok. Det är 20 grader men det blåser kraftigt vilket gör det känns kallare men i solen fungerar det att sitta. Blir sittandes ute till halvsex då temperaturen gör att jag måste gå in. TV har inte mycket att bjuda men hittar en amerikansk film på TV 4 play som slår ihjäl  ett par timmar.