Tredje dagen i New York

Onsdagen 7 December

Anders sover länge, Amelie väcker honom strax före lunch. Dimma, duggregn och ca 9 grader. Hotellet har ingen frukostservering så vi ger oss ut på stan. Vi går mot närmsta hållplats för open top bus. Den ligger en 30 minuters promenad iväg. Vi ser ingen servering som passar oss under vägen. Vi lokaliserar busshållplatsen men måste få något att äta. Amelie vill inte ha pizza eller McDonalds så vi letar på. Till slut hittar vi ett cafe som efter lite övertalning ska fixa varsin smörgås och varsin flaska vatten. Det kostar 400 kr.

Vi har kommit in på ett cafe som säljer produkter med Cannabis olja och marijuna blad. Det var kanske inte riktigt vårt ställe.

Efter cafe besöket går vi bort till busshållplatsen och väntar på bussen. Vi får vänta 45 minuter innan den kommer och vi är vid det laget ganska trötta och blöta och frusna. Klättrar upp på övervåningen av bussen. Dimman ligger tät så man ser inte övre delen av husen och det är minst av allt fotoväder. Vi huttrar mest blöta och frusna. De kör ungefär som bussen vi åkte med iförrgår bortsett från att idag kom vi upp till Times Square och körde Broadway.

Fortsatte turen till Empire State Building men vi såg inte mycket av den i dimman och skymning. Åkte tillbaka till utgångspunkten och klev av där. En kortare promenad upp till Lilla Italy och middag på en Italienare. Pasta för bägge. Sedan promenad hem till hotellet. Vi gick dryga femtusen steg och var ute i regn och blöta i sex timmar, så sedan förtjänade vi lite vila. Otur med vädret men inget vi kan göra något åt.