Andra dagen i New York

Tisdagen 6 December, UTC -5, 9 grader och små regn.

Väckning strax efter klockan sex. Vi har fått landgångstid till 0745 så det blir till att duscha och gå iväg till matsalen för att få en ordentlig frukost. När frukosten är uppäten är klockan 0745 ås vi går till landstigningskön. När vi kommer är den inte så lång, men efter 5 minuter meddelas att myndigheterna stäng landstigningen. Vi blev stående nästan en timme innan vi släpptes iväg. Helt obegripligt för nar vi kommer ner till terminalbyggnaden vinkas vi bara igenom till väskutlämningen och sedan står vi ute på gatan. Vi ska ta en taxi så vi år över gatan till Taxistand. Fullt med folk som erbjuder bil, men de vill bara köra till flygplatsen. Till slut lyckas Amelie ladda ner UBER appn och beställa en bil som kör oss till hotellet. Vi har bokat ett litet hotell nere i Chinatown. Vi kommer dit vid tiotiden ganska ordentligt trötta efter ha stått i kö och tjafsat med taxiförare. Rummet är inte klart men vi får sätta oss i receptionen oc vila oss en stund.

Sedan ger vi oss ut på stan för att få tag på kontanter och för att hitta T banestation och förstå var den går och var stationerna finns.

Sedan tilltar regnet och vårt sug i magen så vi styr kosan mot ett riktigt kinesiskt hål i väggen.

Där äter vi dumplings och sedan biff nudelsoppa.

Dumplingsen jättegoda men soppan !  köttet var mest fettsvål, men buljongen var god.

Amelie i Chinatown precis utanför ingången till vårt hotell. Regnet ökar på och vi är trötta så det blir till att checka in på hotellet och vila. Här finns ju internet så nu kan man börja jobba med bloggen. Har suttit hela eftermiddagen och jobbat med den, så nu är jag ikapp.