Transport ner genom Portugal

TIsdagen 7 November

Solig och skön morgon. Ställplatsen ser mycket trevligare ut nu på morgonen med sol. 8 grader ute men solen värmer snabbt ut luften. Stora sanddyner och trots årstiden ett antal människor som har gympapass nere på stranden.

När morgonprocedurerna är avklarade ger vi oss iväg söderut. VI åker genom ett landskap med många små byar. Vi har som vanligt valt bort betalvägarna och åker på en smal landsväg ner mot Lissabon. Efter lite bunkring på Lidl ankommer vi Lissabon vid lunchtid Vi var i Lissabon september 2016 så vi känner igen mycket när vi åker runt i stan. En stor husbil är inte optimalt att köra runt med i denna stad med många trånga gator. Enligt vår information ska man kunna stå på Avenida do Brasil, dvs efter kajkanten vid inloppet till Lissabon.   Det blir ganska spännande när vi inte kommer in och måste åka runt på diverse lokalgator och spårvagnsspår för att hitta dit. Stundtals är det millimeter precision för att vi inte ska haka ihop med parkerade bilar.

När vi äntligen hittar fram till den ”officiella” ställplatsen verkar den stängd och de två andra vi fått tips på är upptagna av bilar samt att skyltningen säger att husbilsparkering är förbjuden. Det slutar med att vi åker söderut över 25 April bron och ställer oss på en ställplats långt ut i en förort. Där finns fler bilar och Amelie får kontakt med två norska bilar och deras besättningar som berättar att det finns tåg in till stan nära från oss.” Våra” nya norska vänner säger att de tror att starten av Volvo Ocean Race gjort att det är fullt i stan. Solen skiner och vi sätter i solen och läser. Det är varmare än vi haft i somras i Sverige. I morgon ska vi ta tåget in till Lissabon.