Torshälla

Söndagen 17 maj

Solig men blåsig morgon, Ca 11 grader ute. Full fart på barnen i lekparken bakom bilen. Tar det lugnt och invänta Leif GW på nyhetsmorgon innan jag åker iväg och tömmer svartvatten och sopor samt fyller färskvatten. När det är fixat bär det av västerut. Rullar långsamt E20 mot Torshälla och njuter av den vackra försommar naturen. Den gröna färgen på de nyutspruckna löven.

Åker ner till ställplatsen i Torshälla hamn. Ställplatsen har endast 4 platser, när jag kommer står 2 bilar där men de har åkt innan jag är klar med elanslutning och betalning vilket sker här som på andra ställen med Swish. Platsen sköts av Mälarbadens camping. På andra sidan vägen ligger hamnen med båtar förtöjda längs med bryggorna. Det börjar regna några minuter efter min ankomst så eftermiddagen får spenderas inomhus i sällskap av TV och dator.

Dusch och toalett finns i gästhamnsbyggnaden 100 meter bort. Priset är 160 kr / dygn föe allt inklusive el vilket är det viktigaste nu när det är kallt på nätterna och det är inte någon höjdare att vakna med nollgrader inne. Precis bredvid bilen finns en lite å tarm från huvudån som tydligen har bra fiske, men just nu på försommaren är det fiskeförbud. Det växlar hela tiden mellan sol och regn, men temperaturen är konstant låg, så även om solen skiner är det svalt att sitta ute. Hoppas sommarvärmen kommer snart.