Lördag i Strängnäs

Lördagen 16 Maj

Solig men kall morgon. Det blåser ordentligt ute men inne är det skönt. Anders tar en lång frukost framför Nyhetsmorgon med kaffe och mackor.  Grannarna på bägge sidor har redan givit sig av, men det kommer nya ganska snabbt. Det verkar som att husbilsägarna kommit igång. Alla verkar vara ”panschisar” som är ute på karantänstur. Om man håller sig för sig själv måste husbilen vara den ultimata karantänslösningen. Du kommer ut i friska luften och får se nya vyer och har något att göra. Det brukar gå att betala med swisch på alla ställen så ingen kontakt med andra människor behövs förutom vid bunkring av mat. Anders har bunkrat för alla dagar han ska vara ute så det blir ingen kontakt utanför den vanliga sfären.

Vädret växlar och stundtals är det soligt och jätteskönt och stundtals regn och blåsigt. Passar på att under ett uppehåll ta en promenad med toakassetten och tömma den. Stannar kvar i Strängnäs och tar en kort promenad runt och tittar på folket. Att döma av en del bilar (Ferrari) och båtar i hamnen finns det en del pengar i stan. Efter ett par jobbiga dagar känns det skönt få ta det lugnt och vila musklerna i lår och ben.

På kvällen titta på ” smartare än en femteklassare” och lyssna på de lokala förmågorna med sina motorcyklar och A traktorer.