Till Köpenhamn

Torsdagen 18 April

Vaknar till en solig morgon, dock lite sval jämfört med de senaste dagarnas väder. Går ner för att äta frukost och det som bjuds är katastrof, endast olika söta bakverk och samma okunniga servitris som igår vid lunchen. Hon vill bara inte förstå och inte hjälpa till. Allt vi försöker beställa blir fel. Så det är bara gå därifrån. Lämnar hotellet och åker till flygplatsen. Det är svårt att hitta platsen där bilen ska återlämnas. Skyltningen är under all kritik, men tillslut löser det sig. Incheckning gjord från hotellet igår så direkt till säkerhetskontrollen. Massor med olika ingångar och personal som visade vägen till den kortaste kön. Vi passerar igenom hela säkerhetskontrollen på under 10 minuter. Det som tog längst tid var kroppsvisiteringen av Anders som ju på grund av höfterna alltid ger stort utslag i kontrollen. Något för Arlanda hur man styr upp säkerhetskontrollen. Vårt plan går först 1435 så nu blir det en lång väntan med läsning och titta på folk. Klockan 1330 börjar vi gå mot gaten eftersom vi förstår att A27 är den gate som antagligen ligger längst bort. När vi kommer bort till gaten strax före 14 påbörjas boardingen och bussandet ut till planet. Planet är helt fullt, merparten av passagerarna verkar vara Danska skolelever på resa.

Det blir en lugn och skön flygning upp till Köpenhamn, sikten god hela vägen så Amelie kan se ner och kommentera vad vi flyger över. Kommer till Kastrup i tid och vi hamnar naturligtvis vid gaten längst bort från bagageutlämningen och utgången.

Avstigningen går bra och snabbt men lång promenad ut till taxikön och en bil som tar oss till hotel Saga inne vi centralstationen. Taxipriset blev inte alls det som Anders räknat ut från uppgifter på nätet. Det blev nästan dubbelt så högt, så det blir ingen taxi imorgon. När vi kommer till hotellet och har checkat in så berättar receptionisten att vårt rum ligger på andra våningen och att det inte finns hiss. Anders som går lite illa och som nu är ganska trött efter att redan gått över 6000 steg idag blir ordentligt upprörd. Då säger receptionisten ni skulle egentligen ha haft ett rum på fjärde våningen men jag flyttade ner er. Jobbigt gå upp för trapporna bärandes väskorna och det är nästan dubbel takhöjd så varje våning blir två trappor. Rummet är renoverat och snyggt och fint bortsett från att det är lite trångt.

Efter att ha ställt in väskorna på rummet går vi bort till Frk Barners Kaelder en gammal krog som funnits länge detta mer än hundra år gamla hus. De serverar riktigt gammal god Danskmat. Vi hade tänkt oss smörrebröd men det är bara till lunchen så vi får välja annat.

Anders bestämmer sig för en hackeboef med kogt kartoffel, brun sås och aeg och Amelie beställer lever med kartoffel och brunsås.

Maten smakar väldigt gott så vi är nöjda med den även om priset är högt här för oss stackars fattiga svenskar. Åter till hotellet och vila och sänggående.