Tar det lugnt

Måndagen 29 Juni

Vaknar av att det är ett jätte åskväder och regn som smattrar på taket. Somnar  om efter ett nöjd med att jag stängt alla luckor innan jag la mig. Inte riktigt så varmt inne bilen idag som tidigare dagar. Det är trots allt 27 grader inne i bilen fastän det bara är 23 ute, men det är ju solen som värmt upp alltihop. Här i Nyköping finns  servicen vi husbilsåkare behöver så därför blir det en morgondusch, väldigt efterlängtad. Tar det riktigt lugnt och åker iväg först halvtolv efter att ha fyllt på nytt vatten.  Har ju gott om tid och inget speciellt mål utan jag ska ju bara vara ute och åka och ha det bra till Amelie är pensionerad, vilket ju formellt sett inträffar på Tisdag. Därför finn ingen anledning ligga och köra runt utan jag åker ut till Oxelösund och ställplatsen där.

Idag är det svenskt sommarväder 25 grader och växlande molnighet. Semestertiden är här vilket märks på alla båtar som rörs runt i hamnen. Gär runt lite och tittar på dem men sitter också och läser lite. Sjöbrisen sätter in och det blir lite för kallt för att sitta ute så det blir till att flytta in i bilen.

Trots allt ska man inte klaga. Det finns de som har det mycket värre. Jag sitter inne med öppen dörr, har en fin utsikt över hamnen och båtarna, solen skiner och det är strax dags för middag.