Stegeborg

Måndagen 23 Maj

Solig och fin morgon, förstår plötsligt varför det var så få bilar på ställplatsen. Klockan 0700 startade en padda och grävskopa för att bearbeta marken precis bakom vår uppställningsplats. Arbetet pågick precis så länge som behövdes för att väcka upp alla. De slutade vid 0800. När morgonsysslorna är avklarade rullar jag långsamt iväg. Har ju ingen brådska. Åker utflyktsvägen ner förbi Nävekvarn och vidare efter Bråvikskanten bort till färjan över Bråviken dvs Skennäsleden. Det är inte så många bilar som ska ombord men flera traktorer med släp men de får vänta, förstår inte riktigt varför eftersom en av dem hade fått plats och de är olastade så de väger inte så mycket.

Fortsätter vidare över Vikbolandet. Ingen egentlig trafik utan jag kan köra på i min egen takt. Kommer ner till Stegeborg och inloppet till Mem och Göta kanal, har sådan tur att färjan ska gå bara några minuter efter det att jag kom.

Jag har bokat och betalat plats redan innan jag lämnade Oxelösund men det ser jag när jag kommer att det hade jag inte behövt göra

De flesta platserna är tomma men det står som bokade.

Stegeborg är en välordnad ställplats med el och vatten direkt bakom bilen. Tyvärr så är mobiltäckning dålig så det är problem ringa och surfa. När jag kommer skiner solen och det är 16 grader men ganska snart drar det in moln och vinden drar på från havet så då blir det till att gå in. När jag sitter därute kommer ett SMS från postnord att min läsplatta kommit, den hade låst sig men nu ska det vara fixat. Tyvärr hade de fel adress på mig så de skickade den till ICA Henriksdal. Som tur var åkte Amelie dit och fick med sig den så snart har jag den igen. I mellantiden har jag nyttjat min gamla.