Äntligen är bilen klar och sommaren börjar

Söndagen 22 maj

Grå morgon men det klarnar upp under förmiddagen, tar det lite lugnt och ser på>Nyhetsmorgon och leif GW innan jag åker och tömmer svart vatten. Sedan blir det tankning, idag kostar dieseln
22,76  kr/l vilket r mycket, men ändock billigare än för några veckor sedan.  Lite osäker planering av denna tur, ska bara vara borta ett par dagar för att kolla vad som inte fungerar och fixa dt. På Torsdag åker Amelie och jag mot västkusten och Tjörn så då är det bra om allt är OK. Med tanke på bränslepriset så får det bli en kort tur mest för att prova allt.

Börjar åka mot Oxelösund med hopp om att det ska finnas plats där annars är planen fortsätta till Stegeborg där jag ser på nätet att det finns lediga platser. Det blir en riktig överraskning när jag kommer in i centrum på Oxelösund, för hela centrumbyggnaden är riven och det är bara en stor plan där man välska uppföra någon ny byggnad antar jag. När jag kommer till  Femöre hamnen tror jag inte mina ögon, endast tre bilar på tolvplatser så jag stannar så klart. Solen skiner men det är bara 12 grader och det drar en svag bris med kall vind från havet. Sätter mig utanför bilen och läser i tre timmar. Det blir lite kallt speciellt för händerna men det är så skönt att äntligen kunna sitta ute och läsa. Nu kommer sommaren. Mycket aktivitet i hamnen två stora lastfartyg ankommer SSAB och ett antal segelbåtar är ute och tränar spinnackersättnig så det finns att se på förutom boken.

Står på plats 1 direkt under monumentet med en fin utsikt över hamninloppet.

Vid halvfem är det dags gå in för nu börjar det bli väl kallt i vinden. Efter middagen testas parabolanläggningen som fungerar. Skönt nu verkar allt vara igång inför sommaren. Nu är det bara att hämta upp Amelie och sedan bär det iväg.