Sillunch förberedelser

Torsdagen 12 April

Det har regnat en stor del av natten och även om det slutat vid frukost så hänger fukten i luften. På andra sidan strandpromenaden nere på stranden finns ett antal träkiosker med öppningarna upp mot vägen. I går var de stängda men nu på morgonen var det fullt med äldre män som stod utanför och snackade men också verkade handla. Efter mycket studerande och grubblande på vilken verksamhet det var kom vi fram till att de sålde Vongole som väl fiskats under tidiga timmar och nu skulle omsättas i olika restaurangkök. När vi var klara med morgonrutinerna återstod  bara problemet komma ut. Vi visste att vi skulle betala i en automat och sedan sätta in kortet i kortläsaren på bomdrivet, men när vi gjorde det hände ingenting och ”han som har hand omett” var inte där. Anders ringde upp honom och han lovade komma och hjälpa oss ut. Under tiden som vi väntade såg Anders något som såg ut som en ingjuten kabel i betongplattan vid bomdrivet. Så vi körde fram bilen en halvmeter och då gick bommen upp. Tjo hopp och iväg. Undrar hur lång tid det tog innan innehavaren kom.

Vi åker till IKEA strax utanför Ancona för vi behöver inköpa lite grejor. Det ser ut precis som i Sverige. Den här IKEA var så ny så texten på den stora skylten hade inte kommit upp ännu.

VI känner igen oss från Stockholm och springer in bakvägen via kassorna för att få tag på en ny dörrmatta till bobilsdörren. Den förra tror vi några katter pinkat på så den har vi slängt.

VI inköper också Sill, snaps, prästost och kaviar så snart blir det sillunch. Priserna på dessa saker var mycket lägre än för samma saker på IKEA i Spanien, Konstigt. Kaviarn kostade 39 kr i Malaga och 25 kr i Italien men det beror kanske på att det är så mycket fler svenskar i Spanien än i Italien. När vi sen skulle ta en korv fanns endast kycklingkorv för 18 kr så det blev ingen korv utan vi tog varsin pizzaslice för 13 kr, Det var en helt annan klass på den än den vi får i Kungen kurva.

Efter IKEA besöket åker vi till det närliggande Carrefour och handlar resten som behövs för sillunch, smör, potatis och öl. När vi ändå är i supermarket storhandlar vi annat också så nu är bilen hyggligt välbunkrad.

När maten var instuvad började vi leta ställplatser. Det visar sig vara lite kinkigt att hitta en öppen plats med el och tömning. Säsongen har inte riktigt börjat än och många öppna ställplatser har endast begränsad service. Vi åker och tittar på en i Ancona men den känns väldigt inlåst och dessutom måste man betal 12 EUR i mynt vilket vi inte har. Till slut letar vi upp en fin ställplats i Loreto som visserligen ligger ett par mil tillbaka men den ligger jättefint uppe på ett berg med utsikt över landskapet.

Här finns all service inklusive WIFI. Vidare finns en stor Basilica, Basilica della Santa Casa  endast 5 minuters promenad bort. Den ska vi besöka imorgon. Kupolen skymtar bakom husen på bilden nedan.

Under kvällen kommer regnet igen och trots att vi endast befinner oss på ca 120 meters höjd över havet lägger sig molnen kring oss och nedanför så vi inte ser landskapet omkring oss. Att det ligger en stor Basilika i närheten märks dock efter som klockorna ringer vid ett antal tillfällen under kvällen.