Långsamt norrut

Onsdagen 11 April

Lite gråmulen morgon tvärtemot vad väderprognosen igår förutspådde. Så efter lite funderande beslutar vi oss för att åka långsamt norrut ut efter kusten istället för att ligga kvar och sola som planen varit.

Innan vi åker måste vi dock stanna upp en stund och beundra den här gamla Fiat 500 L, Amelie ville köpa den och köra hem den. Den är perfekt på vår lilla garageplats.. Dessutom så är det en veteranare och då behöver man inte tänka på Daniel Hellden och hans miljözoner. Den är dock inte till salu så vitt vi vet

VI följer väg SS 16 upp efter kusten. Vi ska endast köra 50 km men GPSn säger att det ska ta 2 timmar, dvs ca 25 km/tim.

När vi åkt en stund så inser vi att GPSn varit optimistisk. Vägen är kraftigt trafikerad och går på smala stadsgator genom alla byar och städer. Men det har också enligt GPSn varit olyckor på Autostradan och det har fört med sig att många åkt ner på den här vägen för att slippa köerna på autostradan. Så långa stunder står vi helt stilla i kö bakom en massa långtradare.

När vi kommer fram till ställplatsen vi tänkt oss verkar den stängd så vi tar sikte på en annan och åker vidare. Det verkar som om alla ställplatser framöver ligger på andra sidan järnvägen i förhållande till var vi är. De vägar som GPSn föreslår leder hela tiden fram till järnvägsbroar som är för låga för oss så vi är på väg ge upp. Då hittar Amelie en väg som GPSn inte verkar känna till och den har tillräcklig fri höjd, däremot är den väldigt smal så det blir lite spännande att ta sig genom. Till slut hittar vi en plats att parkera på. Vi har åkt över tre timmar så vi känner vi behöver röra på oss, därför går vi direkt ut på en promenad efter stranden. Det är inte många ute vid stranden, men det verkar som om man håller på och städar och fixar i alla restauranger och barer för att öppna inom kort. Säsongen kommer väl igång alldeles snart. Antagligen försenad av den kalla vintern och sena våren.

Efter en stunds promenerande kommer vi fram till en restaurang som skyltar med att de har öppet året runt, men klockan är tre och då stänger dom ett par timmar. Antar att kundunderlaget är tunt så här års så får vi i alla fall komma in och äta. Restaurangen är ganska ”kaxig” eftersom de endast serverar seafood och vitt vin. Vill man ha kött och/eller rött vin får man gå någon annanstans. Nu är det inget problem för oss eftersom vi gillar både seafood och vitt vin. Det blir en spaghetti  Vongole med varsin Tartufe som efterrätt. Otroligt gott. Som dryck blir det en flaska spritsigt vatten och en karaff spritsigt vittvin.

Åter på ställplatsen som ligger vid Adriatiska havet endast strandpromenaden ligger emellan ställplatsen och stranden. Det är en jättestor ställplats med 170 platser och det kostar endast 8 EUR plus 2 EUR för el. Den är inte så besökt så här års. Vi är endast två bilar där till natten.