Revsudde Kalmarsund

Tisdagen 27 Augusti

Solig och varm morgon dock störd av fartyget som kör maskinerna och jobbar med diverse ljudliga jobb samt att gatukontoret fräser bort och byter asfalten. Ger mig iväg vid halvtolv. Åker och tankar, fyller vatten och tömmer tankarna och därefter åker jag norrut. ’

Stannar till i Kalmar och letar fram en ICA maxi. Långt att gå och svårt med parkering så det tog nästan en timme att göra ett lite mindre inköp. Åker upp till Revsudde fiskhamn ute på en liten ö i Kalmarsund. Jättetrevligt litet fiskeläge med campingplats. Fin utsikt över Kalmarsund och Öland på andra sidan. Ställer mig lite innanför sjöbodarna. Sedan blir det en liten promenad innan jag sätter mig under markisen och läser.

Det är riktigt varmt och efter en stund är det 33 grader inne i bilen och 30 utanför. Flyttar runt stolen för att sitta i skuggan så framåt middagstiden sitter jag snett bakom bilen. Det har enligt lokalradion varit årsrekord på värme, så det är lite annorlunda augusti. Vid sextiden kommer en gammal man och tar betalt, 150 kr ink allt. Han säger att här får man ställa sig som man vill. Hit kommer jag nog fler gånger.