Liten tur runt Blekinge

Måndagen 26 Augusti.

Fin morgon, frukost i lugn takt som vanligt. Idag är det dags att fylla på dosetten med medicin så man får lite ordning på dagarna.

Åker på småvägar bort till Torhamn, den hamnen syntes inte på kartan men det var därifrån vi åkte när vi var ute på Utklippan med Kryssarklubben.

Åker småvägar och siktar på sydspetsen på Hasslö utanför Ronneby. Vägarna är smala och många cyklister ute så dat tar sin lilla tid. När jag kommer fram så är det fullt på den lilla platsen så jag åker därifrån. Åker till Karlskrona och tömmer gråvatten och sedan ställer jag mig på ställplatsen i hamnen. Inne vid kajen ligger kustbevakningens stora utsjökryssare, ett finskt marinfartyg och ett norskt forskningsfartyg. KBV och finnarna åker under eftermiddagen men normannen ligger kvar och bullrar med sina motorer.

Varmt och skönt sitter under markisen och läser. Enligt P4 Blekinge är det årets varmaste dag och min granne i bilen bredvid säger han hört att morgondagen ska bli ännu varmare. Jag har ju lärt mig lite under sommaren så jag dricker mycket vatten.