På jakt efter en tunnbrödsrulle

Tisdagen 8 Maj

Varm och skön morgon. Medan Amelie kokar kaffe och ägg går Anders iväg och köper nybakta ostfrallor. Vi får en lugn skön morgon nere vid havet. Våra grannar åker innan vi ätit frukost så det är riktigt skönt. Beslutar oss för att ta en tur utefter kusten och åka upp till Tomelilla.

Första stoppet blir i Smygehuk Sveriges sydligaste udde. Där inköper vi rökt makrill en kryddad med vitlök och en med chili.

Sedan åker vi upp till Tomelilla för att gå på Hasse & Tage museet, men det var tyvärr stängt. Nu har vi i alla fall sett det utifrån får åka dit någon annan dag.

Tomelilla är en lite fin by som vi promenerar runt i en liten stund.

När det inte blev något museibesök så vänder vi åter ner till kustvägen och åker mot Malmö. Vi känner att vi vill ha varsin tunnbrödsrulle så vi ger oss ut på jakt på ett gatukök. Det verkar som om gatuköken lagts ner det enda som verkar finnas är hamburgerbarer. Åker kustvägen tillbaka och tar en sväng ut till Falsterbo och Skanör, men inga korvmojar. Till slut ser vi att de öppnat en stor Sibylla efter vägen. Stannar till där men upptäcker att de endast har hamburgare och wraps så vi åker vidare. Åker mot Vellinge småbåtshamn och när vi endast har ett par kilometer kvar har vi ställt in oss på att vi får käkaen sunkig pizza. Då sere vi Limhamns gatukök så lyckan blir ju stor. Men de har inte heller någon tunnbrödsrulle så till slut fick vi mumsa i oss varsin hamburgare. Åker till småbåtshamnen men de har inte sjösatt båtarna ännu så där finns inga platser. Går in på Hjertmans och köper ett nytt eluttag till snarkmaskinen och sedan drar vi vidare. Åker till andelshamnen Lagunen som har en fin ställplats direkt nere vid hamnbassängen. Solen skiner och det är 26 grader i skuggan. Amelie sitter ute och läser medan Anders byter ut det trasiga eluttaget. Så nu kan vi stå utan el om vi klarar oss utan värmaren.

På kvällen blir det hårdbröds smörgås med rökt Makrill