Omtumlande dag slut på pensionärslivet.

Onsdagen 9 maj -18

Ytterligare en fantastisk morgon med sol och värme. Efter frukost börjar vi åka mot Lund som vi inte besökt tidigare. På vägen ringer Amelies gamla chef och tigger henne komma tillbaka mot kraftigt höjd lön och förbättrade villkor. Detta accepteras så från onsdagen 16 Maj så jobbar hon igen. Därmed måste väl Anders också återgå till de trälande skarorna. Så tiden som pensionärer blev kortare än väntat, men det var inte det vanliga sättet som pensionen slutats. Normalt sätt slutar det under jord och inte åter på arbetsmarknaden. Det fina är att vi fått vår resa och nu kan ha ett rikt liv något år innan pensionärs statusen återuppstår.

Besöket i Lund blir lite förvirrat efter dagens överraskning. Efter lund åker vi till Kung Carl den XVI Gustafs sommarställe Sofiero. Här dog kungen 1973.

Eftersom vi är här före säsong så är det få besökare och gått om parkering och ingen kö vid ingången.

Trädgårdarna är fantastiska. Vi mumsar i oss varsin stor räkmacka på slotts cafeet innan vi promenerar vidare och ser på alla blommor som snart kommer slå ut och prunka.

Efter Sofiero åker vi upp och tittar på Mölle by the Sea en jättefin by så här på försommaren antagligen inte riktigt lika förtjusande på vintern.

Åker tillbaka lite och ställer oss i Domstens gästhamn, en trevlig nyrenoverad hamn där man nyttjar uppläggningsplatserna som ställplatser på sommaren. Frampå eftermiddagen blir det fullt med bilar och lite trångt mellan bilarna men det finns en stor gräsmatta med bord och stolar så det är lugnt. Får en fin eftermiddag på gräsmattan med utsikt över Öresund och alla båtarna och fartygen som trafikerar sundet.