Oväder och översvämning

Onsdagen 28 Juli

Skön morgon, växlande molnighet och 21 grader. Frukost i långsam takt som vanligt. Iväg strax före elva. Åker v 52 mot Nyköping. Kommer till Nyköping kvart över tolv.

Åker till Gasolfyllarna och tankar upp gasolen och sedan iväg och fyller vattentanken. Sedan iväg utflyktsvägen hemåt. När jag är nästan hemma börjar det regna och det ökar på hela tiden. Åker upp till vår parkeringsplats för husbilen och börjar plocka ihop grejorna jag ska ha med mig hem. Regnet avtar lite och jag tar Golfn hemåt. På vägen hem ser jag att det regnat ordentligt och att det ligger stora högar med grus och sten på vägen och att det är stora pölar med vatten som man måste försöka ta sig runt på fel sida av vägen.  Kommer hem någorlunda torr. Amelie tar sin bil och sticer ut för att passa på att handla nu när regnet avtagit. Trodde vi ja.

Flera översvämmande hus och kollapsad gata i spåren av skyfallet

UPPDATERAD IDAG 19:52PUBLICERAD IDAG 15:22

I samband med kraftigt regn i trakterna kring Trosa på onsdagseftermiddagen översvämmades flera hus. Vattenmassorna fick också en gata i ett villaområde att undermineras och den är nu avstängd.

Villagata underminerad

När läget lugnat sig något kunde räddningstjänsten konstatera att delar av Malmvägen underminerats av vattenmassorna och den gatan har därför stängts av tillsvidare, enligt räddningstjänsten. Det hela är anmält till Trosa kommun, som ansvarar för gatan.

– Totalt är det drygt ett tiotal fastigheter som blivit översvämmade, säger Henrik Dewoon-Thorén, operativ chef vid Södertörns brandförsvarsförbund

Amelie fastnar i vattnet och blir sittandes ett bra tag innan hon kan åka hem.

Det regnar stundtals så kraftigt att Anders som är hemma knappt kan se husen nere på Smäckbrogatan.

Som tur slutar regnet och himlen klarnar upp. Framåt kvällen ringer Elmer och ber Amelie köra honom till Boholmen och det gör hon förstås. Hon kommer hem och berättar om bortregnade gator, en bil som rullat av vägen och ett väldigt kraftigt flöde i Trosaån.

Kvällen blir lugn med tvätt av Anders och hans kläder. Börjar planera nästa tur som vi påbörjar imorgon.