Bunkring

Tisdag 27 Juli

Solig morgon, men molnen drar fram under frukosten. Efter frukosten vidtar hushållsjobb, tömma sopor, gråvatten och svartvatten. Sedan iväg och tanka diesel i bilen. Åker till ICA Maxi Nyköping för att panta alla tomma vattenflaskor. Före mig står bla två herrar med varsina två kundvagnar fulla med pantflaskor, Står där nästan trettio minuter innan jag får panta mina 24 Ramlösa flaskor, en hel IKEA kasse full. Mycket vatten har gott åt i år. Därefter in och komplettera matförrådet i bilen. Svänger förbi systemet och fixar lite vin. Nu är bilen förberedd för att Amelie kan mönstra ombord och vi kan åka iväg mot nya djärva mål.

Solen har brutit fram och temperaturen stigit, det i kombination med allt jag gjort gör  att jag är ordentligt varm. Börjar åka väg 52 och siktar på Vrena. När jag kommer dit står vinden helt stilla och solen ligger på så det är alldeles för varmt. Åker vidare och njuter av ACns kyla i bilen. Stannar till i Vingåker och ställer mig på den avgiftsfria ställplatsen som kommunen tillhandahåller, även elen är gratis.

Efter en stund börjar det blåsa och åska ligger och mullrar. Vi får inget regn men temperaturen sjunker snabbt till 24 grader. Det var skönt.

Vid nio på kvällen börjar det regna, SMHI har varnat för kraftigt regn, så vi får väl se. Ställplatsen ligger en meter över gatunivå och den är ordentligt asfalterad så här bör det inte bli nåra problem med översvämning.