Nya äventyr i Paris

Onsdagen 6 Juli

Härlig morgon, solen skiner och prognosen utlovar vackert väder. Vi tar tolvbussen in till stan. Går ner i metron och när vi kommer dit står tåget där så vi skyndar oss fram: Folk står och blockerar inne i tåget så Amelie kommer in men Anders blir klämd först mellan tågdörrarna och sedan i säkerhetsdörrarna mot tåget. Sedan åker tåget iväg med Amelie på och Anders kvar på stationen. Anders fick sig ett par ordentliga smällar och blöder ganska ordentligt från bägge armarna. En man på plattformen kommer över med papper så Anders kan torka upp det värsta och försöka pressa igen såren. Sedan får han hoppa på nästa tåg och försöka hitta Amelie som åkt vidare och bytt till en annan linje. Men tillslut hittar de varandra och går upp till ett apotek och köper lite förbands material. Därefter blir det taxi upp till Sacre Coeur.

Utsikten där uppifrån är otrolig

Vi börjar gå neråt

Sätter oss på ett cafe med strålande utsikt över Sacre Coeur och inmundigar lite vätska.

Vi sitter där länge för det kommer en man med vad vi förstår är en dräkt som han ska stå i där. Tyvärr tar det lång tid men vi får se honom sminka sig och göra sig i ordning för sitt arbetspass.

När vi sett honom påklädd och i full fart med att locka folk att fotografera sig tillsammans med honom tar vi bergbanan upp till toppen och själva Montmartre.

Här är det folkliv. Mycket turistfällor där det säljs allehanda tavlor och en massa krimskrams. Promenerar runt en stund innan vi sätter oss på en restaurant för att äta lite mat.

Det blir lite kött med pepparsås och pompe. Jättegott och vid det här laget var vi riktigt hungriga.

Sedan klev vi på det lilla turisttåget som kör runt Montmartre och ner förbi Pigalle och bort till Moulin Rouge.

Sedan går vi ner i metron för att åka tillbaka till campingen. När vi sätter oss klämmer Anders handen mellan sätena och river bort en stor hudslamsa från handryggen, Som tur är har mannen som står bredvid oss papper som vi får för att hålla igen såret tills vi kommer av och kan sätta på lite av det tidigare inköpta överblivna bandaget. Sedan blir det till att åka shuttlebussen ut till campingen. På vägen till bilen passar vi på att inköpa lite färskt bröd till frukost. Åter vid bilen vid sjutiden och därefter vila efter dagens äventyr. Nu får det bli lite lugnare framöver.