Epernay, champagnens huvudstad,

Torsdagen 7 Juli

Grå morgon 20 grader. Idag blir det stor hygienmorgon, obegränsat med riktigt varmt vatten. Anders står uppe servicehuset och skrapar bort några veckors skägg. Så när det är dags att åka ser han lite mer civiliserad ut. Ganska tät trafik men vi slingrar oss ut ur Paris utan några större öden.

Vi åker ost mot Champagne distriktet. Tyvärr hamnar vi på lite betalvägar men de är å andra sidan fina och inte så trafikerade. Vädret perfekt för en biltur 21 grader och moln. Under eftermiddagen kommer några regnstänk men inget som stör. Åker till Epernay champagnes huvudstad. När vi närmar oss är det vinodlingar på varenda kvadratmeter inklusive inne i trädgårdarna. På varenda vägskylt står det namn på de olika champagne producenter som finns där. Det är otroligt många. Alla hus verkar ha en lokal bredvid där de producerar och säljer sin dryck. Vi stannar till vid en Leclerk butik och handlar mat. Det enda som var försett med larm var några magnum buteljer med Dom Perigon. De kostade drygt 700 kr. Vi avstod, det blev lite rose och lite dunkvin. Ligger mer i vår budget, Sedan åker vi ner till den kommunala campingen inne i staden. Vi har varit här för ett antal år sedan.

Det är en stor och välordnad camping. Vi får en fin plats mitt i, utan störande träd så vi får igång satellit TVn  och kan se på nyheterna i lugn och ro. Vi träffar också ett svenskt par som åkt i princip samma väg som och det samtidigt. Det har stått på samma camping samtidigt som vi i Paris och de stod på en plats alldeles intill oss. Men ingen av oss har sett den andra. De verkar ha samma general plan som vi för resan. Med skillnaden att de inte bokat färjan tillbaka till Sverige. Kul få tala svenska med några andra än varandra.