Norsholm vid Göta kanal

Lördagen 4 Maj Strålande morgon, klarblå himmel och helt vindstilla. Mumsar i mig frukosten i lugn och ro. Har inga planer för dagen mer än att jag ska åka hemåt.   Börjar packa ihop elkabel och hamnar i snack med en bilgranne så jag blir stående och diskuterar olika ställplatser och deras faciliteter. Kommer iväg lite före elva. Planen som formas i mitt huvud är att eftersom det är den första riktigt soliga och varma lördagen är det många som vill ut på första turen och därmed blir det trångt på de mest populära platserna. Min plan är att börja åka till Norsholm, om den är full till Oxelösund sedan Nyköping och om även fullt där åka till Vrena IP. Tar en väldigt slingrig skogsväg upp till Norsholm. Passerar en ställplats Yxnerud mitt inne skogen , den ser stor ut men inga bilar.

Åker upp till Norsholm, när jag kommer finns flera elplatser lediga så jag ställer mig på plats 3 en favorit med fin utsikt över kanalen.

Det är riktigt soligt och varmt så jag fäller ut markisen och sitter ner och njuter en stund innan det är dags gå och betala platsen

I år är det nya entreprenörer som driver ställplatsen och restaurangen. Det är två svenska trevliga killar som verkar ha koll på vad de ska göra. Betalar för platsen och beställer samtidigt en pilsnerdrick eftersom det är så varmt. Sedan åter till bilen och sitta under markisen och njuta. Lite senare kommer det ner två tonårsgrabbar på andra sidan kanalen. <>De börjar hoppa i kanalen på de mest skojiga sätt med härliga magplask och andra trick. Kul och se och de är vältrimmade för de tar bara tag i bryggkanten och kastar sig upp. Verkar lite kallt men kul för oss åskådare. Hör kommentarer från bilarna till grabbarna som verkar uppskatta det.