Neapel

Onsdagen 29November

Sen frukost uppe i buffe´n, stimmig och stökigt men det är det enda alternativet så här dags. Soligt och fint, efter frukost tar vi en lång promenad runt hela båten innan vi slår oss ner i hytten och väntar på vi ska komma i hamn i Neapel.

Vi avvaktar den värsta rusningen iland innan vi går ut vid tretiden. Nu är det mindre folk men röran är total eftersom inga skyltar är uppsatta med förslag på hur man kommer ur terminalen och hittar en buss etc. Väldigt mycket folk som vimlar runt och ska checka in och för att ytterligare spå på det hela ligger Norwegian Epic alldeles bredvid oss och spyr ut passagerare. Vi är mycket förvånade över hur illa det skötts med tanke på att MSC brukar sköta sådant här perfekt. Efter en hel del letande hittar vi en buss som tar oss ut på en 2 timmar rundtur.

Direkt ovanför hamnen ligger en borg och vaktar hamnen. Tyvärr så pågår stora byggnationer som gör att det är svårt att se.

Sedan bär det av upp mot Operan som man också håller på och bygger om och renoverar

Framför operan en pampig rondell som vi rundar innan vi åker förbi operan igen.

Strax därpå ser vi en av alla som försörjer sig på olika sysselsättningar. Den här unge mannen var riktigt duktig i sitt jonglerande tror däremot att intäkterna är låga.

Utsikt mot Capri i dis.

Vesuvio i dis.

Efter ett par timmar åter i hamnen och fartyget.

På kvällen en god trerätters i vanlig ordning tillsammans med våra nya vänner från USA och Finland.
Tidig kväll för Amelie men lite senare för Anders som sitter i hytten och läser.