La Spezia

Tisdag 28 November

Uppstigning 0800 och ner till matsalen för en härlig frukost.

Anders äter ägg benedict och Amelie tar MSC express som är äggröra, bacon, haschbrown lite grönt och så sköljs allt ner med the.

Under natten har vi tagit oss ner till La Spezia . Soligt och fint och 12 grader.

Vi tar det lugnt och går iland vid elvatiden. Åker shuttlebus upp till kryssningsterminalen och där hoppar vi på ett litet minitåg som tar oss runt La Spezia.

Det blir en fin tur inne i stan och upp över sluttningarna. Tyvärr inget stopp så vi kunde kliva ur och fotografera. Han körde också inne på gågatorna i stan så vi kom verkligen nära folklivet.

Efter tågturen tog vi en kortare promenad i hamnen och njöt av det vackra vädret och sol och palmer.

Åter till fartyget vid halvtvå och då hann vi slinka in i matsalen innan de stängde. Det fick bli en trerätters med början en lök och potatissoppa följt av stekt fisk och äppelpaj med glass som dessert.

Sedan kände vi oss nöjda och gick upp på rummet för att vila.

Klockan 1800 var det cocktailparty för oss med diamantkortstatus. Rederiet bjöd på en uppsjö av snittar och drinkar. Det var så mycket att vi nästan blev mätta. En del av befälen kom också dit och presenterades. En riktigt trevlig tillställning innan det var dags för en trerätters middag. Nu hade vi kommit ut till havs så när förrätterna kom in blev finnens asiatiska fru tvungen att avlägsna sig på grund av en maritim sjukdom. Vi övriga åt vidare under muntert samspråk. Jättekul sitta med de två amerikanska tjejerna och diskutera. De ville inte ha vare sig Trump eller Biden som president och de bekräftade vår uppfattning om okunnigheten bland den amerikanska befolkningen. Anders fick två skålar med olika glassar till dessert utan ha beställt två. Troligen asiatiskans glass den ena. Hursom mätta blev vi. Senare promenad runt fartyget för att hitta en lugn bar för lite drinkar.