Motionspass

 

Onsdagen 15 November

En fin morgon som vanligt härnere. Anders vaknar av att Amelie går iväg för att hämta frukostbrödet. Frukosten avåts som vanligt under ivrigt lyssnande på morgonekot på webn. Tycker dock som vanligt att de använder tiden till alldeles för mycket kvällstidnings journalistik och för lite åt seriösa frågor. Det borde finnas större och viktigare frågor än vad en helt vanlig stockholmare tror om utvecklingen av priser på bostadsmarknaden och vad amorteringskrav kan påverka detta. Public Service ska ha seriösa nyheter och väl underbyggda reportage med kunniga personer inte detta tyckande och tjafsande. Nog med gnäll från gamgubben.

När morgonrutinerna är klara tar vi en promenad upp genom ställplatsen och vidare mot havet. Det ryms åtminstone 100 husbilar här. Nu är det inte riktigt fullt men det är jättemånga här. Inser att det här är inte direkt fattigpensionärernas plats med tanke på att ingen bil ser ut att kosta mindre än 500 000kr men många över 2 miljoner. Så här är det de välbärgade som spelar boule och har kul. Här finns det besökare från Sverige, England, Frankrike, Tyskland, Holland, Portugal och Spanien och troligen fler vi inte sett. Det är en kul blandning och alla hjälps åt och skojar och pratar med varandra.  VI upplever att personalen verkligen försöker sköta hela anläggningen minutiöst. En man har som heltidsjobb gå runt och kratta efter de bilar som åkt så platsen är jämn och fin. Tre man jobbar med att bygga ut boulebanan och det är verkligen ett millimeter jobb de gör för att jämna och väga av och lägga ut en jättefin sand så det ska bli perfekt. Tvättstugan har de absolut senaste bästa modellerna av tvättmaskiner etc etc. Fin sopsortering och en jättefin servicepunkt för bilarna. VI trivs jättebra här. Blir antagligen kvar ett tag till här.

Det blir ett litet fyspass upp till strandbrinken. Det är jobbigt gå i lös sand. Vi valde göra det på förmiddagen innan det blivit så varmt.

Utsikten efter Algarve kusten är helt otrolig men man är ju lite nervös med tanke på alla varningsskyltar om att kanten håller på att erodera och att det är väldigt högt ner till stranden. Någon sa att det är 160 trappsteg dit ner. Vi provade inte.

Promenerar runt lite däruppe och går en bit österut innan vi försöker ta oss tillbaka till vår plats. Det blev hygglig motion och ganska mycket sand i skorna så ett glas vatten smakade bra när vi kom tillbaka till bilen.

Efter promenaden satte vi oss och vilade och läste en stund och då dök Lars-Åke och Birgitta upp. De gav oss information om var i Portugal vi kan fylla svenska gasolflaskor. Det går endast på ett par ställen här samt i Tyskland. Sedan är det problem, men de hade en lösning med att de monterat en fast LPG tank i bilen som kan fyllas överallt i Europa, så vi var iväg och tittade på deras installation. Det blir nog så att vi får göra en sådan installation när vi kommer hem till Sverige. Snackade med en annan svensk som pratade om sin Chromecast lösning med Tele2 som gjorde han kunde se svensk TV här. Förstod inte riktigt varför, men sedan jag tänkt efter insåg jag varför det inte funkat för oss. Vi har försökt se svensk TV via nätet från WIFI på campingen men då är det ansett som utsändning till utlandet och det går inte men om vi kör via mobilen så är det roaming och då fungerar det. Chrome casten är endast till för att spegla upp bilden från mobben till TVn.

Tog en promenad till butiken och handlade diverse ostar och annat gottis.

Till middag skulle det bli bourgundergryta som vi köpt för ett tag sedan, men när Amelie tog fram den visade det sig att förpackningen var skadad och så var även maten. Därför fick vi ta ytterligare en promenad för att gå på restaurangen. Den öppnade klockan 18 enligt google maps och eftersom vi endast ätit en liten naggande god smörgås till lunch var vi hungriga så vi stod och ryckte i dörren när de öppnade. De öppnade klockan 1800 men då serverade de endast pizza. Det ”riktiga” köket öppnade först klockan 1900. VI var hursom så sultna så det fick bli varsin pizza euphoria. En pizza med bacon, gorgonzola, pinjenötter och basilikablad bakad i stenugn. Det var en av de bästa pizzor vi ätit, även Amelie åt upp allt inklusive kanten.

Promenad i mörkret tillbaka till bilen och sedan tittade vi lite på svensk TV via mobilen. Utan att vi planerat det har det blivit en del motion idag.