En hård arbetsdag för en ”panschis”

Tisdagen 14 November

Vaknar vid halvniotiden, då kommer Amalie precis med det nybakta brödet. Äter frukost i lugn takt och sedan läser vi en timme innan vi tar tag i dagens tunga arbetsuppgift. Vi kopplar loss elkabeln backar bilen tio meter innan vi kör fram den tjugo meter och tömmer gråvattnet. Därefter gör vi det omvända. Tar fram vattenslangen och fyller sötvattnet. Så är arbetsdagen klar. Därefter duschar vi och sitter och läser, Lars-Åke o Birgitta kommer förbi så vi tittar tillsammans lite på elsystemet för att försöka förstå varför värmaren inte vill gå på batteridrift hela natten. Men vi blir inte så mycket klokare för det.

 Eftersom vi haft en hård arbetsdag anser vi oss ha rätt till att slippa tillreda lunch så vid tvåtiden går vi tvärs över gatan och äter lunch. Arbetsdagen fortsätter med tvättstuga på eftermiddagen. En riktigt arbetsam dag men för övrigt är det jättefint här i Albufeira så vi blir nog kvar ett tag till.

När vi sitter här och pratar så inser vi att de är lite efter i utvecklingen här jämfört med Sverige, de har inte kommit så långt att de utvecklat moln, regn och snö utan här kör dom bara med ett och samma väder sol  och klarblå himmel hela tiden. Men det är klart det blir lättare för meteorologerna då.  De kan använda samma prognos dag efter dag. Så här borde de ha bättre träffprocent.