Mot Tjörn

Torsdag 26 maj

Torsdag 26 maj

Växlande molnighet 15 grader. Packar ihop och ger oss iväg halvelva. Åker utflyktsvägen ner till Nyköping. Det visa sig vara ett lyckodrag för det har skett en större bilolycka mellan Trosa och Nyköping och delar av E4 har varit avstängd. Kön har tydligen varit fruktansvärd och trafiken har delvis flutit iväg över till vägen via Svärta så vi ser att det varit en jättekö även där. Men vi som åkt utflyktsvägen har klarat oss från trafiken.

Åker motorvägen ner till Norrköping där vi tar väg 51 mot Finspång och vidare upp till Kumla och sedan E20 söderut. Stundtals kommer det mycket kraftiga regnskurar så vi måste sakta ner ordentligt och sedan blir det klarblåhimmel.

 Lite före Kumla kommer vi till lilla Hjortkvarn där vi ser en stor skylt GoGlass. Så det måste vi ju prova så vi svänger in där. I den är gamla industrilokalen har man tillverkat och sålt glass sedan 1999.De har så många sorter så det är otroligt och trots att de ligger mitt i spenaten är det många kunder där.

Glassen är helt fantastisk. Sedan fortsätter vi vår odyssé genom Sverige. På väg mot Skärhamn på Tjörn. Framåt eftermiddagen är det dags att ta kväller så vi åker in till Mariestad för att hitta ställplats, lite avvaktande eftersom Anders vet att Husbilsklubben ska ha årsmöte där den här helgen. När vi kommer ner till hamnen ser vi att hela folketspark och angränsande gräsytor är fulla av husbilar så det verkar kört. Men vi åker i alla fall ut till ställplatsen i hamnen. Där finns gott om lediga platser så vi backar in och ställer upp oss. Anders hoppar ur för att koppla in elen i stolpen bakom oss. Det finns inga lediga eluttag och det kommer personer som går runt och letar uttag. Så vi åker iväg. Vi har för några år sedan varit i Hällekis och träffat några personer som vi umgicks med i Spanien när vi övervintrade där och där vet det finns en trevlig ställplats på Hällekis båtklubb.

Efter lite trassel på småvägar och en avstängd bro kommer vi fram. Det finns säkert minst 40 platser men endast 8 eluttag. Vi åker vidare och Amelie ringer upp Läckö slotts camping och bokar in en plats där. Vi kommer till Läckö strax efter 17. Det är lite förvirring om var vi ska hämta blipen till bommen men till slut hittar Amelie dit. Vi får en fin plats inne i skogen. Lugnt och skönt och inga motorljud. Gulaschsoppa till middag och tidig sänggång för Amelie som är trött och har feber efter 4 covidsprutan igår.