Mot Stegeborg

Tisdagen 25 Juni

Solig och varm morgon. Äter frukost i lugn och ro till Nyhetsmorgon på TV. Där berättar dem bland annat att Trosakommun är den kommun som rent procentuellt kommer att växa mest de kommande åren.
Ringer en av mina huvudmän och gör upp att jag ska besöka honom och bla betala hans räkningar. På vägen dit stannar jag till vid en lugn ICA butik och kompletterade matförrådet. Sedan åker jag upp till honom och kommer fram vid tolvtiden. Där är det fullt med hemtjänst och en av hans något konstiga kompisar. Men min huvudman får ganska snabbt ut dom så vi kan sköta betalningarna och prata om andra saker. Det framgår att han föredrar att snacka med mig framför den där kompisen. Vid halvtvå rullar jag iväg mot Stegeborg där jag bokat plats.

Uppe i Kolmårdskogarna börjar oljelampan blinka. Stannar och fyller på olja men det fortsätter att blinka. Läser bilens handbok där står det att oljelampan blinkar som en varning och att betydelsen står på instrumentpanelen och där tänds texten  emellanåt ” byt motorolja” så det var ju lugnande. Bilen är inbokad för det på måndag. Åker ner till Stegeborg dit jag kommer vid halvfyra. Ställer mig på plats B8 med lite sjöutsikt. Riggar upp bord och stol och sätter mig i skuggan för nu är det 26 grader ute. Som tur är så ligger sjöbrisen på så det blir nästan för kallt. Sitter ute till klockan sju när det är dags gå in och fixa lite mat. Sitter och läser på kvällen. Alldeles lugnt ute endast ett par hundägare ute på promenad.