Mot Barcelona

 

Söndagen 4 Mars

Efter frukost går vi och betalar. Då får vi veta att ställplatsen är ett gammalt industriområde som de gjort rent och snyggat till. Efter rabatt betalar vi 60 EUR för 4 dygn inklusive el vilket måste anses vara jättebra med tanke på att all service inklusive pool finns. Klockan elva åker vi iväg efter att ha sagt adjö till de svenskar som fanns där. Sätter kurs mot Barcelona. Därifrån ska vi ta färjan till Rom på måndag kväll.

Vi stannar till på en ställplats strax norr om Tarragona. Den har all service och kostar endast 8 EUR plus 4 EUR för el. Direkt när vi kommer fram kokar Amelie en soppa. Nu har vi bara ungefär 6 mil kvar till Barcelona och färjan som går klockan 2215 imorgon så nu blir det lugnt. På kvällen först sista delen av Gudfadern och sedan Mästarnas Mästare på TV. 

Läser på husbilsklubbens hemsida alla berättelser från andra husbilsåkare om vilket uruselt väder de haft/har nere i södra Spanien och Portugal. VI har verkligen haft tur att hålla oss undan från det värsta vädret och surfa runt i utkanten av vädersystemen.

Lördagen 3 Mars

Solig morgon 13 grader och hård vind i byarna 21 m/s enligt SMHI. Vi stannar kvar vid bilen och passar på att städa den ordentligt. Den blir också ordentligt genomvädrad. På eftermiddagen går vi upp och äter på ställplatsens restaurang. Till varmrätt blir det fläskfile med champinjonsås och pompe och till efterrätt paj med glass. En jättefin måltid. På kvällen ser vi på Gudfadern del 1 o 2.