Mot Algarve

Torsdagen 9 November.

Solig morgon med frisk vind. Vi väcks tidigt av sirener och det verkar som om räddningstjänsten är på väg med ett antal bilar till den närliggande idrottsplatsen. Det är ju känt att idrott och motion leder till mycket skador.Tur att vi förstått sambandet och lyckas hålla oss skadefria. Det är bara 13 grader och vinden gör att det är kallt. När morgonrutinerna är klara åker vi iväg för att se på Kristus statyn. GPSn visar vägen. När vi är nästan framme blir vägen väldigt smal och endast fordon under 9 m eter får köra där. Visserligen kvalificerar vi in där men vi avstår i alla fall. Så vi sätter kurs ner mot Algarve.

VI tar in på Camping Milafontes en jättestor camping som är året runt öppen. Den portugisiska administrationen vid incheckningen är imponerande, så mycket papper och blanketter för två personer som ska övernatta. Det är väldigt tomt på campingen så det finns många platser att välja på och vi åker runt en stund innan vi ställer upp oss.

På vägen hit har vi stannat till och införskaffat diverse livsnödvändiga tillbehör. Bland annat tvenne grillspett om totalt 550 gram. De kostade 39 kr och till det lite bröd för 1,10 kr samt tomater och lite olja. Här kan man verkligen leva gott på en liten budget.