Camping Milanfortes

 

 

Fredagen 10 November.

Solig morgon men den klara natten har gjort att det är bara 9 grader vid halvnio tiden. Frukosten aväts långsamt medan vi lyssnar på morgonekot. Det verkar mest vara stök ute i den stora världen. Vi läser surfar runt på olika nyhetssiter och tidningar en stund innan vi tar tag i dagens stora övning. Det blir en stor rengöring av bilen inombords. Allt skrubbas, väggar, golv, fönster och toaletten. När vi är klara vid tolvtiden luktar det såpa överallt. Då tar vi en promenad runt i byn. Den är jättefin med sina vita byggnader och olikfärgade grunder vid marken.

Vi uppskattar Portugal mer och mer för att det är rent och man sköter om allting även om det är fattigt. Människorna vi mött är väldigt trevliga och hjälpsamma och allt andas frid. Vädret är fint det är med andra ord härligt. Vi promenerar runt en liten stund och insuper atmosfären.

Sedan slår vi oss ner på en liten uteservering precis utanför campingen och tar ett glas vin till Amelie och en öl till Anders samt en påse chips att dela på VI blir skyldiga hela 33 kronor för detta. Skäms ju nästa med tanke på vad vi är vana betala.

Efter den här” investeringen” går vi tillbaka till bilen för lite fredagsmys och läsning.

Sitter och läser och sippar på ett Vinho Verde, ett grönt vin, Friskt och lite spritsande men väldigt uppfriskande till en god bok. Bredvid oss har det kommit en VW camper med att holländskt par med ett lite barn på 14 månader. Barnet är jättelångt men när vi ser föräldrarna så förstår vi varför. Han är över två meter och hon är minst en och åttiofem.  Växlar några ord med dem innan vi går vidare.

Tar och går över till Campingen restaurang vid femtiden med förhoppning om mat. Det var endast baren som var öppen och herrarna i byn satt och tittade på fotboll. Portugal mot Rumänien.

Vi anslöt till ”gänget” och beställde varsitt glas vin a 9 kronor. Tröttnade ganska kvickt på fotbollen och gick tillbaka till bilen. Förstod aldrig vilket lag som var vilket och eftersom det inte blev något mål kunde vi inte lista ut det.

Återkom till Restaurangen klockan nitton när de öppnade. Nu var det full fart med många som vi uppfattade det lokalbefolkning. Vi beställde in till Amelie Biff med champinonsås och till Anders en biff Portugese en biff med massor av vitlök en enliterskaraff lokalt vin och som avslutning varsin portion med risgrynsgröt med kanel och socker. Hela kalaset gick på 230 kronor. Härnere kan man verkligen leva gott och billigt. Jättetrevlig servitris som pratade en bra engelska, på det hela en jättefin kväll. Tror vi kommer ta det lugnt och stanna i Portugal ett tag. Trevliga människor, härligt väder,ordning och reda och låga priser, kan det bli bättre.