Mörker

Måndag 10 Oktober

Nu är hösten verkligen här, visserligen skiner solen men blåsten som fortfarande ligger på har fått bort de mesta löven från träden. När jag nyttjar toan på morgonen så låser den sig så nu går det inte att tömma den. Konfererar med Amelie på telefon och kommer överens att jag får åka till Tumbo som sålde den nya tanken och höra vad de säger. Direkt när jag rullar iväg från ställplatsen ser jag en skylt på OK macken som säger diesel 28.52 kr/l. Tänker de måste ha sett fel och lagt in enkrona för högt pris. Aningen senare säger de på radion att priset höjts med 95 öre idag. Det är nytt rekordpris. Nu får man nog sätta på cykelpedaler på bilen.

Tar v 56 som går ner till Norrköping. När jag är mitt ute i skogen ungefär mitt mellan Gävle och Sala blinkar mötande bil ordentligt på mig. Det kan ju vara varning för poliser men också för vilt. Älgjakten är ju igång nu och har precis hört varning radion om en älg som är uppe oc springer på E4 strax norr om Gävle. Så jag saktar ner och några hundra meter fram ser jag några bilar som inte verkar röra på sig. När jag närmar mig kliver en man ut på vägen och vinkar att jag ska bromsa in. Då ser jag att det är en varg uppe och springer på vägen. Det ser ut som att det är en valp, men viltvårdarna har i alla fall varit i kontakt med den, för den har en GPS sändare runt halsen. Tyvärr fixar jag inte att köra och undvika vargen och samtidigt fotografera så tyvärr fick jag ingen bild. Men det hjälpte ju den här dåliga dagen lite.

Åker ner till Tumbo Husvagnar och ber dem hjälpa mig med toan, men de har igen tid i närtid. Antagligen vill de inte göra jobbet för det kan ju vara lite grisigt. Hittar en verkstad i Eskilstuna som ska fixa det på Onsdag morgon, så jag får väl stå här på Tumbos ställplats. Det har blivit många nätter här i år.  Eftersom man betalar 200 kr/natt i snitt och jag får stå 2 nätter nu så har jag i alla fall sparat in 400 kr till reparationsnotan. På kvällen fylls ställplatsen på.