Malmötripp

Lördagen 20 November

Varmt för årstiden 6 grader när vi går upp klockan 0600. Efter en snabb dusch och frukost sätter vi oss i bilen och åker mot Södertälje. Nerverna är på helspänn eftersom SJ har infört ett nytt personalplaneringssystem och det har blivit många inställda tåg under veckan och vi undrar naturligtvis hur det ska gå för oss. Vid halvsju får Amelie ett SMS att vårt tåg till Norrköping skall gå en alternativ väg på grund av väderproblem, vad det nu betyder. Åker upp till Södertälje syd och ser på infotavlan att vårt tåg till Norrköping är inställt, men att ett annat tåg med samma nummer ska gå till Norrköping en minut senare.  Två minuter före avgångstid för tåget kommer ett SMS till Amelie som säger att vi ska åka med ett tåg om en timme. Mälartåg 215  det tåg vi skulle åka med kommer in på perrongen och alla passagerarna kliver av medan vi kliver ombord. Tåget sätter full fart mot Norrköping, stundtals är vi uppe i 200 km/tim. Dock kör de inte den vanliga vägen utan nu blir det Gnesta, Katrineholm och ner till Norrköping. Konduktören berättar att förvirringen är total han har sagt till passagerarna som klivit av att de skulle få åka buss till Vagnhärad och Nyköping men det finns ingen buss beställd , så vad som händer med dem vet vi inte. Tydligen har vinden under natten blåst ner träd över kontaktledningarna och där för måste tågen dirigeras om. Det här innebär att vi kommer 20 minuter tidigare till Norrköping och vår anslutning till Snabbtåget till Malmö.

Sätter oss på våra platser i vagn 1 och tar det lugnt för att vi nu är trygga vi ska komma till Malmö och träffa familjen Björling. Försjunker i läsande på tåget och Anders tar också en kortare slummer. Tåget stannar till på olika stationer och plockar upp passagerare som ska ner till Köpenhamn och släpper av resanden till mindre orter i södra Sverige. I Alvesta utökas passagerarna med ett suspekt par från västkusten. Johan och Anneli har gått upp extremt tidigt och efter en dyr taxiresa tagit ett tåg upp till Alvesta för att hoppa på samma tåg till Malmö som vi. Det var en jätterolig överraskning. Vi kommer på tid till Malmö och direkt går vi till hotellet för att checka in. Rummen är inte lediga ännu men Björlings uppgraderar till ett dyrare rum som är tomt så vi kan ställa in väskorna där.
Nu är vi alla riktigt hungriga, Anders har inte fått något alls i sig sedan frukosten halvsju, de övriga har fått lite frukt eller kanske en korv i Alvesta. Nu blir det jakt på en bra krog. Vi går ner till Lilla Torget och går runt och läser menyer, till slut fastnar vi för Mello Yello.

Vi sitter ute, men under tak och med värmare så känns varmt och skönt förutom för Johan som tycker det drar kallt. Kyparen är en väldigt trevlig och skojsam person, han ska ”bara ” jobba till klockan 0200 ikväll. Vilka arbetsdagar.

Som förrätt beställer vi vitlöksbröd men varmrätterna kommer direkt och inget vitlöksbröd.

Anders, Amelie och Johan beställer Biff Rydberg

Anneli beställer Canneloni

Maten är jättegod tycker vi allihop men Johan och Anders är fortfarande lite hungriga så vi ber att få vitlöksbrödet efter maten. Vi beställer in notan och då bjuder kyparen på vitlöksbrödet eftersom det strulat, jättefint gjort. Vi återgår till hotellet och Anders och Amelie checkar in.  Vi tar en liten vilostund sedan kommer Johan och Anneli upp till Amelies och Anders rum och dricker lite Prosecco och babblar runt. Efter en stund bokar vi biljetter till Chess i Helsingborg den 17 Februari 2022.

Det blev en riktig höjdarkväll.