Kulinarisk högtid ?

Lördagen 16 Juli

Grå avslagen morgon. Gänget som var igång igår kväll syns inte till. Vi är imponerade av att människor i vår ålder festar runt så som de gjorde. Vi åker iväg och tömmer tankarna och soporna vid elva. Sedan iväg väg 7 norrut.

Först blir det autobahn ett antal mil men sedan rullar vi ner på de mindre landsvägarna. Vi åker till Bad Harzburg en liten fin by som också är en kurort med varma bad och olika fritidsverksamheter och olika medicinska kurer på den neurologiska kliniken Barbarossa.

Vi ställer oss på den terasserade ställplatsen precis inne i byn. Det kostar 17 EUR per natt vilket är högt i Tyskland men lågt i Sverige.

Senare på eftermiddagen tar vi en promenad ner i byn och passar på att mumsa i oss lite god glass och titta på folklivet. Många verkar åka bergbanan upp på ett av de omgivande bergen, vi förstår inte rilktigt varför så därför avstår vi.

Byn är full av vackra utsmyckade byggnader och de flesta verkar vara någon form av hotell, restaurant eller kurverksamhet.

Det finns också ett antal hotell som vi antog vara för de som kommer för kurverksamheten och baden.

På kvällen går vi till den lilla lokala krogen på ställplatsen för att få lite i krävan.

Det blir en riktig kulinarisk högtid. I kväll när det är lördag har man antingen en bit grillat kött med potatissallad eller Bratwurst med bröd på menyn. Amelie tar köttet och Anders Bratten. När vi beklagade oss till värden började han att berätta om vilken meny de skulle ha nästa vecka. Han verkade inte fatta att vi ville äta ikväll. Det enda positiva var att maten plus en flaska vatten och en stor öl kostade 17 EUR.

Det var i och för sig inget större fel på Bratten, men det var inte vad vi tänkt oss eftersom vi tidigare under dagen varit där och sett menyn som satt upptejpad på dörren vilken inte gällde ikväll. Kocken ville väl vara ledig ikväll. Men det blev i alla fall lite bukfylla så vi överlevde. Däremot var det många tyskar som kom dit och åt och drack billigt och verkade gilla upplägget.