Karlskoga

Tisdagen 7 September

Grå morgon och 15 grader av och till friska vindstötar. Åker iväg vid halvelvatiden. Nästan direkt stöter jag på en skylt som meddelar att E22 är avstängd mellan Kungsör och Arboga så vi får ta en tur via Köping.

Åker till Boforsudden ställplats, en jättefin ställplats vid Möckelns strand. Den är anlagd på antar jag del av Bofors gamla industri område. Idag har den 19 platser med el och dessutom toaletter och duscha samt alla tömningar och fyllningar som behövs.

Bilarna står i två nivåer så vi alla får fin sjöutsikt, Servicehuset är fint men eftersom det är många på ställplatserna och dessutom många andra så är det svårt hålla toaletterna fräscha.

Man har anlagt ett stort rekreationsområde för ungdomen med skateboardbana,
Parkour bana, Cykelbana och gymställningar dessutom verkar de ha en replokal för lokala band, av ljudet att döma. Fullt med ungdomar som är aktiva.

Detta område ligger i kanten av ett gammalt industriområde och nu verkar räddningstjänsten verka där och de är förhoppningsvis inte så känsliga. De kanske rent av själva använder banorna för sin träning. Karlskoga kommun ska ha en stor eloge för detta, önskar fler kommuner gjorde likartade satsningar. Dessutom kostar en plats bara 150 kr med el, vilket ju inte gör saken sämre.