Kalmar

Lördagen 24 Augusti Växlande molnighet på morgonen men det klarnar upp ganska snabbt. Eftersom jag inte tänkt åka så långt så tar jag det lugnt. Åker upp till den lokala COOP och handlar lite varor och sedan iväg söderut.

Planen är att ställa mig på Svinö vid Ölandsbro fästet. Läser på nätet att man betalar för 18 timmar så som jag tyder det måste man komma på eftermiddagen om man ska få sova på morgonen. Därför åker jag in till ställplatsen på Ölandskajen mitt i stan. Den har alltid varit upptagen när vi varit där men idag fanns det några lediga platser så planen ändras och jag stannar i centrum. Efter ankomsten går jag över till turistbyrån och betalar och sedan en liten promenad ner i gästhamnen. Passar på att mumsa i mig en glass medan jag tittade på de få båtar som låg där. Det är ju slut på säsongen så det kan ju vara en anledning till att det är få båtar där.

Ställplatsen ligger i direkt anslutning till hamnen och den har 18 platser alla med el.

Alla platserna är ordentligt utmärkta och det sitter stora skyltar att de är endast till för husbilar. Jag hade tur som ställde mig vid sidan av elskåpet för på det viset fick jag större plats. I servicehuset finns WC, dusch och bastu. Jag nyttjar ingen av de tjänsterna.

Ställer upp stol och bord och sätter mig och läser under eftermiddagen. Solen skiner från en klarblå himmel, det blir väldigt varmt så efter ett tag får jag flytta in i skuggan från bilen bredvid. Vid sextiden fixar jag till lite mat.