Ingen täckning ikväll

Tisdagen 3 Augusti

Solig men sval morgon. Eftersom vi ska var kvar idag så tar vi det lugnt på morgonen, men vid tolv ger vi oss iväg ut på en promenad.

Första stoppet blir bläckhornet, ett magasin nere i hamnen som innehåller smycken, hemslöjd och konst i tre våningar. Både fina och en del inte fullt så fina saker. Går runt en stund och tittar men det blir inga affärer.

Sedan ställer vi kosan mot Axmar bruk. Här ar man producerat järn i 350 år. Man håller på med en stor renovering av masugnen nu.

När vi har besett masugnen går vi upp genom bygatan och sedan tillbaka till ställplatsen för vi är oroliga det ska börja regna.

Tillbaka vid  bilen sätter vi oss utanför och läser en timme. Sedan blir det för kallt så vi måste flytta in.

På eftermiddagen/kvällen ska det vara ett bilevent på bryggan. Det är anledningen att vi är där nu och att vi bokat plats långt i förväg och står här för tredje dagen. På sena eftermiddagen har det kommit en SAAB Cab, en BMW Cab och en gammal Cheva impala. Så det var verkligen inget att göra så mycket reklam för som de gjort. Hursomhelst så har vi bokat bord för middag i den fina restauranten nere på bryggan.

Vi inleder med vitlöksbröd med Axmar röra, fisk och skaldjur. En härlig förrätt

Till varmrätt Skepparmiddag, Lax, Torsk och rödtunga, skaldjurssås, räkor, svamp, rostad paprika samt pressad potatis. En härlig rätt vi ätit vid tidigare besök.

Axmar brygga ligger 17 km från E4 och fem mil norr om Gävle mitt ute i ingenting. Ändå lyckas de hålla året runt öppet och de har 50 000 gäster per år. Imponerande, men det måste bero på den härliga maten.