Dalstuga camping, Dalarna

Onsdagen 4 Augusti.

Skön solig morgon 17 grader. Vid elvatiden åker vi iväg efter att ha fyllt och tömt tankarna. Ställer kosan först lite norrut på E4 och sedan svänger vi av vid Tönnebro. Åker upp till Bollnäs, där svänger vi ner på V 50 söderut. Stannar till i Alfta och handlar lite mat.

Vi letar oss in till Dalstuga camping och hittar en fin plats direkt nere vid sjön. Precis när vi ställt upp oss börjar det regna. Så det blir till att sitta inne en timme och beundra utsikten. Sedan slutar det regna och vi kan gå ut. Det är lite kyligt. Vid halvsjutiden kommer en man på en fyrhjuling och kontrollerar att vi betalt. Han talar om för oss var latrintömningen är. Det är en av de få tjänster som campingen erbjuder förutom el och uppställning och en otrolig utsikt.

De flesta campingplatserna ligger uppe på kullen bakom oss. Nere vid sjön är det bara femstycken och tre av dem verkar vara säsongsplatser med folk som bor och arbetar i närheten. Det finns en badstrand och badbrygga alldeles intill och lite längre bort en dansbana. En riktigt trevlig camping dit vi hoppas komma fler gånger.