Holländska öar

Söndagen 26 Juni

Lätta skyar och svag vind ca 18 grader. Efter de vanliga morgonrutinerna åker vi iväg sydväst ner genom Holland. Idag är det söndag vilket innebär att alla lastbilar står stilla och trafiken är därmed lättare. Vi vill därför försöka ta oss förbi de stora orterna och trafiken där så vi rullar på ganska bra söderut förbi Amsterdam, Haag och Rotterdam.

Sedan åker vi ut på de yttersta öarna mot Atlanten. Vi har satt som mål en ställplats därute men när vi kommer dit vill de ha 27 EUR vilket vi tycker är för dyrt för en trång plats mellan en massa andra bilar, så vi fortsätter sydvart.

Hela landskapet genomkorsas av kanaler och åar. Vi blir lite imponerade av att inga stängsel finns men alla korna hålls inom sitt område som avskiljs av vattendrag. Vi fastnar vid ett antal broöppningar vid kanalerna när det kommer fartyg. De vanliga små kanalbåtarna glider under men de med lite högre last måste ha broöppning. Varje broöppning tar en liten stund och vid en av dem kommer Amelie fram med lite överbliven kyckling som vi mumsar i oss i väntan på att vi ska få åka.

Överallt är det vattendrag och båtar, allt från små roddare till stora fartyg, Holländarna är verkligen ett båtfolk. Många familjer lever ju ombord och skolundervisningen är ordnad för dessa barn. Överallt efter kanalerna är det förberett för att lägga till mot små bryggor som byggts.

På en liten ö ser vi en skylt om en camping och svänger in där. Den är tyvärr fullbokad. Det ska tydligen vara en konsert på Tisdag så allt är bokat. Det förklarar också all fricamping efter kanalsidorna. Så vi fortsätter söderut och när vi kommer till Burg Haamstede  hittar vi en skylt om camping och vi svänger in där.

Det visar sig vara en liten jättefin camping med en värd som blev till sig av lycka när han hörde vi var från Sverige. Hans son hade varit i Stockholm och var väldigt förtjust i stan och hur vackert det var.

Vi får en stor och lugn plats längst in där vi sitter och läser senare delen av eftermiddagen och en stor och del av kvällen. Lugnet och friden är total. Vilken tur vi hade, denna camping fanns inte med i vår app.